11 Ekim 2010 Pazartesi

Bugün neler yaptık

     Bugün Ecrin farklı etkinlikler yapmak istedim. Neler yapsak acaba diye düşünürken baktım çoraplarıyla oynuyor. Onu oyun materyallerinden(:)) ayırmadan bişeyler yapayım derken çoraplardan saç örgüsü yaptırmaya karar verdim. Bu şekilde sıralama , el göz koordinasyonu gibi bi çok şeyi içinde barındıran bir oyun oynayacaktık. Çorapların ucunu bağladım ve göstermeye başladım.

      Tüm bunları yaparken Ecrin Yaren inanılmaz sıkıldı. Çok eğleneceğini düşündüğüm bir etkinlikti ama yanılmışım. Ben oyunu uzatıp kravatlardan, kurdelalardan felanda yaptırmayı düşünürken sıkılıdığını farkettim ve hemen bıraktık.

      Sonra Ecrin muz yemek istedi. Bu seferde aklıma başka bir etkinlik geldi:) Meyvelerden hayvanlar yaptık. Ama Ecrin e muzunu yemesi için zaman verdim. Çünkü geçen gün patates püresinden ve havuçtan civciv yapmıştık ama Ecrin çok gerçekçi durduğu için yiyememişti. Aynı şeyi yaşamamak için muzunu etkinlikten önce yedirdim.


                                  

Bir muza kürdan yardımı ile vişne takarak göz taktuk. Veee bir yunusumuz oldu. Ecrin çook eğlendi yunusu biraz yüzdürdü , konuşturdu. Sonra elimizdeki meyve ve sebzelerle neler yapabileceğimize baktık.






Bir elmaya vişneden gözler, havuçtan burun, mandalinadan ağız muz kabuğunda saç ve havuçtan şapka yaptık. Bütün bunları yaparken Ecrin den fikirlerini aldım. Göz için ne kullanabiliriz? gibi. Hatta şapka fikri ecrin indi.






Ve  bir fare. Laf aramızda hiç sevmem fareleri. Ve bidaha kivi yiyebilir miyim bilmiyorum:) Aslında bugün evde yoktu ama gözler için bezelye kullanabilirdik.
 Ve şimdi aklıma geldi maydanoz saplarından bıyık yapabilirdik.


              Baktım Ecri çok eğleniyor . devam ettik. Fareyi bozduk veee bir kirpi yaptık.






        Ve bir kuş...  Ecrin bu etkinliklerle çok eğlendi. Aynı zamanda hayal gücünü çalıştırdı .Ve çok eminim ki artık meyve ve sebzelere boş gözlerle bakmayacak. Ne neye benziyor, ne den ne olur diye düşünecek. Tıpkı patlamış mısırlara yaptığımız gibi. Ecrin Yaren ile patlamış mısırları yemeden önce hep neye benzediğini düşnürüz ve çok eğleniriz.

2 yorum:

  1. semracım bayıldım etkinliklerinize çok güzel olmuş en kısa zamanda bende cerenle yapıyım onunda çok hoşuna gider.ecrini öpüyorum sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. saol şenaycım. malzeme alternatifimiz azdı. yoksa çok daha farklı şeyler yapılabilir. cereni kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil